Lengyelhon

Kelet-Európa

Kelet-Európa

Az "ukrán változat beloruszul: Kedmi rámutatott "moszkva csapdájára", melyet a Nyugatnak állított

2020. augusztus 30. - Pjotr Pavlovics
16.08.2020 в 23:40tsargrad.tv

Az "ukrán változat" beloruszul: Kedmi rámutatott "moszkva csapdájára", melyet a Nyugatnak állított

 

Jakov Kedmi, izraeli diplomata, a "Nativ" titkosszolgálat volt vezetője rámutatott "Moszkva csapdájára", melyet a Nyugatnak állított fel.Szavai szerint az USA és Európa az "ukrán változatot" akarta megismételni Belorussziában, de elszámították magukat.

Kedmi feltételezi, hogy a nyugati országok, megérezve Alekszandr Lukasenko Belorusz elnök gyengeségét, a korábban Ukrajna számára kidolgozott színes forradalom szcenáriót akarták megismételni, de államcsínyt előidézniük nem sikerült.

Ehelyett maguk ellen hangolták Lukasenkót, a legkisebb esélyét is eltemetve annak, hogy a maguk oldalára csábítsák, és egyben Belorussziát Oroszország felé lökték. A Nyugat ilymódon "Moszkva csapdájába" esett, véli Kedmi.

"Mit értek el ezzel a kalanddal? Az utolsó lehetőséget is elvesztették, hogy Belorusszia valaha is feléjük fordítja arcát"-- idézi az izraeli diplomatát a Szövetségi hírügynökség.

Emlékeztetünk arra, hogy Belorusszia elnöke, Alekszandr Lukasenko szombaton telefonon felhívta orosz kollegáját Vlagyimir Putyint és megbeszélték az országban kialakult helyzetet. Mindkét vezető egyetértett abban, hogy a  feszült minszki helyzet  hamarosan rendeződik.

A nyugati országok mindeközben növelték a Lukasenkora nehezedő nyomást. Az Európai Unió elhatározta, hogy szankciókat vezet be az ország hivatalos személyei ellen.  Litvánia és Észtország megegyeztek, hogy az egyelőre épülőfélben levő BelAESZ-től (Belarusz atomerőmű) nem vesznek áramot. Lengyelország és az USA felszólították Minszket, hogy ismételjék meg a választásokat nemzetközi felügyelők részvétele mellett.

A fordítás eredetijének linkje: https://howto-news.info/ukrainskij-variant-po-belorusski-kedmi-ukazal-na-moskovskuyu-lovushku-dlya-zapada/?utm_medium=referral&utm_source=infox.sg&utm_campaign=exchange

 

Tanulj oroszul Pjotr Pavlovicstól: oroszulpjotrpavlovic.5mp.eu

A bejegyzés trackback címe:

https://putyin.blog.hu/api/trackback/id/tr5716177086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása